OFICIAL! : când se va deschide Start Up Nation 2020?

05.09.2019

Doi oficiali ai Ministerului pentru Mediul de Afaceri au declarat, joi, la București, că statul va demara o a treia ediție a programului Start-Up Nation, prin care firmele noi pot obține fonduri nerambursabile de maximum 200.000 de lei fiecare, noua sesiune de înscriere urmînd să demareze până la finalul anului 2019.

„Start-Up Nation o să înceapă înainte de decembrie. De data aceasta va fi un program de succes, așa cum se știe el că este de succes. Ediția a treia a programului va începe până la finele anului acesta, dar doar în ceea ce privește înscrierea proiectelor. Verificarea, contractarea și implementarea lor va începe în 2020, pentru că bugetul nostru e bugetul statului, Ministerul de Finanțe este cel care ne dă sau ne ia bani și a zis că la anul o să ne dea banii cum ne-a dat și până acum și o să-l implementăm”, a declarat secretarul de stat din Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Paula Pîrvănescu.

„Noi dăm punctaj pentru tot ce înseamnă partea de automatizare, dar noi vrem să creăm și locuri de muncă. Deci se va elimina această idee (a creării multor locuri de muncă) și cei care au avut-o până acum trebuie să și-o elimine cu totul, pentru că nu poți să-ți automatizezi unitatea de producție și să creezi 20 de locuri de muncă”, a mai spus Pîrvănescu.

Și directorul Direcției pentru IMM din minister, Adrian Panait, cel care coordonează programul Start-Up Nation din punt de vedere tehnic, a spus că va trebui să scadă importanța creării unui număr mare de locuri de muncă.

Dorința conducerii este de a mai lansa o sesiune în decembrie. De asta ne pregătim acum, mai facem un consiliu consultativ unde o să discutăm. Invit pe toată lumea să-mi trimită idei de modificare a punctajului. Acum, în 2019, suntem într-o situație în care nu e atât de ușor să găsești angajați, iar rata șomajului este foarte bună. Deci împreună va trebui să gândim modificările pentru sesiunile viitoare. Propunerile deja adunate de noi sunt de a duce acest criteriu de locuri de muncă din primul loc”, a spus Panait.

CITEȘTE MAI MULT PE STARTUPCAFE.RO

anteriorul urmatorul
lasa un comentariu
TRANSLATE
CONTACTEAZĂ-NE!
+40 752 934 965
Onești, B-dul Republicii nr. 1
office@inredconsulting.ro
Abonează-te la NEWSLETTER
pentru a fi la curent cu cele mai noi oportunități de finanțare