Au fost publicate rezultatele pentru Start Up Nation 2018-2019

04.06.2019

Programul Start-Up Nation 2018-2019, prin care statul spune că va oferi fonduri nerambursabile de câte 200.000 de lei unor mici afaceri private, a parcurs o nouă fază importantă: s-a publicat lista celor 13.005 aplicanți care au fost declarați admiși sau respinși, cu sumele aprobate, în urma verificărilor.

Ministerul pentru Mediul de Afaceri a publicat luni lista firmelor admise în buget, admise în afara bugetului și respinse, la Start-Up Nation 2018-2019. După cum se observă pe listă, sunt firme declarate admise, dar cărora le-a fost redusă alocarea cerută inițial, din cauza unor cheltuieli pe care statul le-a considerat ne-eligibile care ajung la zeci de mii de lei.

ATENȚIE: În ediția 2018-2019 a programului Start-Up Nation vor putea fi finanțate cel mult 10.000 de firme. Momentan, statul a chemat să semneze contracte de finanțare doar 8.645 de beneficiari. Restul vor fi chemați după finalizarea contestațiilor, urmând astfel ca lista să se refacă parțial la momentul respectiv. Nici așa bugetul total al programului, de 2 miliarde de lei, nu se va epuiza în întregime, pentru că unele firme vor obține finanțări mai mici decât valoarea maximă de 200.000 de lei fiecare, însă numărul maxim de firme care vor putea fi finanțate tot 10.000 va rămâne.

Potrivit Ministerului pentru Mediul de Afaceri, aplicanții vor primi, pe adresele de corespondență, începând de astăzi, 3 iunie, scrisorile de acceptare de principiu la finanțare, precum și scrisorile de respingere cu motivele care au condus la această decizie.

Aplicanții care primesc scrisoarea de respingere pot depune contestație în termen de 5 zile calendaristice de la data transmiterii actului administrativ pe adresa Agenției regionale pentru IMM, Atragere de Investiții și Promovare Export. Actul administrativ de respingere se referă la neîndeplinirea condițiilor din punct de vedere administrativ şi al eligibilităţii, veridicităţii şi conformităţii celor înscrise în Planul de afaceri on-line cu documentele justificative depuse.

Aplicanții declarați acceptați de principiu la finanțare și în limita bugetului alocat vor fi contactați de către echipele Agenției regionale de care aparțin pentru a fi programați la semnarea acordului de finanțare.

CITESTE MAI MULT PE STARTUPCAFE.RO

anteriorul urmatorul
lasa un comentariu
TRANSLATE
CONTACTEAZĂ-NE!
+40 752 934 965
Onești, B-dul Republicii nr. 1
office@inredconsulting.ro
Abonează-te la NEWSLETTER
pentru a fi la curent cu cele mai noi oportunități de finanțare